Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!

Τα Ποδήλατα δεν κλείνουν την κυκλοφορία, ΕΙΝΑΙ η κυκλοφορία

Χαμογελάμε και Προχωράμε
Χτίζουμε δεν γκρεμίζουμε

Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας που παλιά χαρακτηριζόταν Ποδηλατούπολη. Οι σημερινές καταστάσεις επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσής μας στην Πόλη μας και ήρθε η ώρα πλέον να δράσουμε ατομικά και υπεύθυνα προς μια κατεύθυνση εξυγίανσης. Το ποδήλατο μπορεί να υποβοηθήσει τη λύση στα έντονα προβλήματα συγκοινωνίας και ρύπανσης, που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες μεγαλουπόλεις.

Επιζητούμε να ξαναβρούμε την παλιά μας συνήθεια, να κυκλοφορούμε στην Πόλη μας με ποδήλατο και να διδάξουμε στα παιδιά μας έναν άλλον τρόπο ζωής, χαρούμενο, λιγότερο καταστροφικό, για καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι βέβαιο πως θα διευρύνεται η συμμετοχή του κόσμου στη ειρηνική αυτή αυτονόητη δραστηριότητα, που θα αποσυμφορεί την κυκλοφορία οχημάτων, θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Πόλη μας και θα εξυπηρετεί την υγεία , τον τουρισμό και πολλά άλλα.

Με τον τρόπο αυτό οι ποδηλατόδρομοι θα επιβληθούν από τη βάση, παρασύροντας τις Τοπικές Αρχές σε έργα διευκόλυνσης των δυτρόχων.

Πιστεύουμε ότι η κύρια αιτία της μειωμένης Ποδηλατοκίνησης στο Βόλο είναι βέβαια η έλλειψη υποδομής… αλλά προτίστως οι κακές μας συνήθειες της χρήσης του αυτοκίνητου και όχι μόνο, που μας βολεύει σε γενικές γραμμές.

Δεν μας εμποδίζει κανείς, αγαπητοί μας φίλοι, να παίρνουμε το ποδήλατό μας κάποιες μέρες και να ξεχυνόμαστε στους δρόμους της Πόλης μας, συγκεντρώνοντας βέβαια κάποιο κρίσιμο πλήθος (10 με12 ποδηλάτες) ώστε να προχωρούμε, ανεμπόδιστοι από τα αυτοκίνητα.

Οι Δημοτικές Αρχές Βόλου & Ν. Ιωνίας, κκ. Βούλγαρης και Μαβίδης κατανοούν την αναγκαιότητα αυτή, την επικροτούν, δήλωσαν πρόθυμα ενεργό συμμετοχή στην ποδηλατοβόλτα μας αυτή και παροτρύνουν όλους τους Δημότες να πράξουν το ίδιο, για μια Μαγνησία Τουριστική με λιγότερο καυσαέριο και περισσότερη ομορφιά.

Η συμμετοχή των Δημάρχων θα συνοδεύεται και από την κατασκευή και τοποθέτηση 2 μπαρών, σαν μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως υποσχέθηκαν, για παρκάρισμα ποδηλάτων.

Ένα παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Δήμος Καρδίτσας χορηγεί στον κάθε επισκέπτη για τις δουλειές του στο κέντρο της πόλης ένα δημοτικό ποδήλατο, με την προυπόθεση ότι θ’ αφήσει το αυτοκίνητό του σε έναν από τους δημοτικούς υπαίθριους χώρους στάθμευσης. Εφόσον σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου μπορείς να δανειστείς ένα από τα ποδήλατα που έχει φροντίσει ο Δήμος Καρδίτσας να υπάρχει στο πάρκινγκ προκειμένου να κάνεις τη δουλειά σου και στη συνέχεια να το επιστρέψεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η γενική ιδέα είναι, μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, μια ελεύθερη έκφραση ποδηλατών , ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Ευπρόσδεκτα είναι και κάθε λογής αυτοκινούμενα με ανθρώπινη δύναμη οχήματα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδήλατου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους. Δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει.

Υπάρχουν οι δρόμοι στο Βόλο και πολύ απλά τους χρησιμοποιούμε και εμείς οι ποδηλάτες. Είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο. Δεν έχει διοργανωτές, ούτε αρχηγούς. Όποιος είναι μπροστά χαράζει την πορεία που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Όταν μαζευτεί ένας ικανός αριθμός ποδηλατών στον τόπο συνάντησης την ημέρα και ώρα του ραντεβού, τότε οι ποδηλάτες ξεχύνονται στο δρόμο, διεκδικώντας ένα μέρος του.

Οι συναντήσεις αυτού του είδους των Ποδηλατιστών γίνονται με μεγάλη επιτυχία σε πόλεις της Ευρώπης και σε μερικές στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιά, Δράμα κ.α.).

Για να μην δημιουργούνται εντάσεις, καλό είναι σε γενικές γραμμές να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

Τι κάνουμε:
* Ενημερώνουμε τους Πολίτες.
* Διευκολύνουμε την κυκλοφορία στους δρόμους.
* Προχωρούμε μαζί.
* Τηρούμε τους κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας.
* Θυμόμαστε ότι η διασκέδαση και η φιλικότητα είναι πιο ανατρεπτικά από την οργή και την κατηγορία.

Τι δεν κάνουμε:
* Όχι επικίνδυνες κινήσεις.
* Όχι καυγάδες με τους οδηγούς .
Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Ωρίμασαν οι συνθήκες. Ήρθε η ώρα.

Είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό με την πρακτική αυτή, θα απολαμβάνουμε έναν όμορφο Βόλο του Ποδηλάτου και δεν θα γκρινιάζουμε παθητικά για έναν άσχημο Βόλο του αυτοκινήτου.

Οφείλουμε όλοι μας να παραδώσουμε έναν όμορφο Βόλο στα παιδιά μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.
Τα κίτρινα ποδήλατα είναι ποδήλατα φίλων που δεν τα χρειάζονται και δεν τα χρησιμοποιούν πια , τα οποία αναλαμβάνει η ομάδα να τα επισκευάσει και στην συνέχεια θα τα διαθέσει σε σημεία της πόλης, από όπου θα μπορεί κανείς να τα παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ και να τα χρησιμοποιεί για όσο χρόνο θέλει.Τα ποδήλατα αυτά θα φέρουν το δια κριτικό τίτλο ¨"κιτρινα ποδήλατα" και μία κίτρινη γραμμή , θα παραδίδονται με την επίδειξη της ταυτότητας του χρήστη και θα φυλάσσονται από αυτούς που θα αναλάβουν την στάθμευσή τους. Ηδή το όλο εγχείρημα είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή του , έχουν συγκεντρωθεί κάποια ποδήλατα κσι σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα.

(Αναδημοσίευση απο http://podilatovolos.blogspot.com)

...διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ...


Δείτε τα νέα ελαστικά της Michelin. Πρωτοεμφανίστηκαν στην έκθεση αυτοκινήτου της Philadelphia. Αυτός ο τύπος ελαστικών είναι χωρίς αέρα και έχουν προγραμματιστεί να βγούν στο εμπόριο σύντομα. Σκεφτείτε το αντίκτυπο που θα εχει στην υπάρχουσα τεχνολογία: Δεν θα χρειαζόμαστε βαλβίδες αέρος, κομπρέσσορες αέρος σε βενζινάδικα, κιτ επισκευής ελαστικών γιατι πολύ απλά δεν θα "μένουμε " απο λάστιχο!!

Δείτε τις φωτογραφίες...





...διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ (ΜΕΡΟΣ 3ο)


Τύφλα να έχει το Πατρινό,ζήτω το Βολιώτικο καρναβάλι(κρατάει όλο το χρόνο!!)!Πάλι το τσίρκο Ματσάγγου έδωσε παράσταση ............... στην πόλη μας προχθές το βράδυ!Επιτέθηκε με πέτρες,μπογιές και μπουκάλια ΠΑΛΙ στο Αστ.Τμήμα του Βόλου και έσπασε ΠΑΛΙ τράπεζες και ATM στην Ιάσονως.Την Κυριακή έχουν στο "εκπολιτιστικό" τους κέντρο και συγκέντρωση με Ισραηλινούς συντρόφους τους για ενημέρωση(να πάρουν μαθήματα Δημοκρατίας από τους φονιάδες των Παλαιστινίων και να λάβουν νέες εντολές,άσε που έτσι κάνουν και μεγαλύτερο μπούγιο!!).Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε την έναρξη προκαταρτικής εξέτασης για την κατάληψη της Ματσάγγου!!Προφανώς τώρα θα το μάθανε ότι δημόσιο κτίριο τελεί υπό κατάληψη , 7 χρόνια δεν το γνωρίζανε!!!Πάντως ,κάλλιο αργά παρά αργότερα, μπας και αλλάξει το τσιτάτο σύνθημα τους "το καλύτερο στεγαστικό δάνειο είναι η κατάληψη" με το "το καλύτερο στεγαστικό δάνειο είναι η φυλάκιση"(έχει και δωρεάν σύτιση και έκτακτα ταξίδια με ελικόπτερο,τύφλα να έχει το allou fun park!!)!!
...διαβάστε περισσότερα...

ΒΟΛΟΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!!

Στα όρια της απόγνωσης έφτασε πριν από λίγες μέρες μία 40χρονη Βολιώτισσα, βιώνοντας τι σημαίνει ασυδοσία των Τραπεζών.

Δεν της έφτασε που απολύθηκε, ιδιωτική τράπεζα του Βόλου την υποχρέωσε να γίνει “πελάτης” της, προκειμένου να της εξαργυρώσει την επιταγή με τα χρήματα από την αποζημίωσή της.

Παράλληλα χωρίς να το ξέρει και πάνω από όλα να το επιθυμεί τής χορήγησαν και μία πιστωτική κάρτα, για την οποία όταν επιχείρησε να καταργήσει... χρεώθηκε και από πάνω!!! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Η 40χρονη Ε.Κ. απολύθηκε τέλος του χρόνου από την εταιρία που εργάζονταν. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόλυσή της, της δόθηκε η αποζημίωση που δικαιούνταν με επιταγή την οποία έπρεπε να εισπράξει από τη Citibank.

Η 40χρονη απευθύνθηκε αμέσως στο υποκατάστημα της Citibank στο Βόλο για να εισπράξει τα χρήματα. Έμεινε ωστόσο “στήλη άλατος”, όταν ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπάλληλος που ανέλαβε να την εξυπηρετήσει τής έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα, διότι δεν είναι πελάτης της τράπεζας.

Η ίδια, αμήχανη, προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι το μόνο που ήθελε και δικαιούνταν ήταν το ποσό της αποζημίωσής της, αφού ο εργοδότης της είχε συναλλαγές με τη συγκεκριμένη τράπεζα και από εκεί θεώρησε καλό να την πληρώσει.

“Οι διαπραγματεύσεις” τελικά έκαμψαν την 40χρονη, που υπολόγισε ότι για να εκταμιεύσει από άλλη τράπεζα την επιταγή θα επιβαρύνονταν οικονομικά και, επιπλέον, ρευστό στα χέρια της θα έπαιρνε τρεις μέρες μετά. Έτσι άνοιξε λογαριασμό, καταθέτοντας 50 ευρώ, που είναι το πλαφόν γι’ αυτό.

Η εκταμίευση έγινε, η 40χρονη πληρώθηκε την αποζημίωσή της, όμως η ταλαιπωρία της από τη συγκεκριμένη τράπεζα δεν σταματά εδώ.Επειδή δεν χορηγείται βιβλιάριο καταθέσεων, η 40χρονη έδωσε τα στοιχεία της για να της αποσταλεί - όπως της είπαν από την Τράπεζα- από την Αθήνα η κάρτα του λογαριασμού που άνοιξε στη Citibank με το ποσό των 50 ευρώ.

Αντί της κάρτας του λογαριασμού, η τράπεζα απέστειλε μία πιστωτική, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων κάρτα, χωρίς όμως να το διευκρινίζει σε κανένα από τα παραστατικά της. Ανυποψίαστη η 40χρονη γυναίκα μετέβη πριν από λίγες μέρες στο υποκατάστημα του Βόλου, προκειμένου να κάνει ανάληψη τα 50 ευρώ για να κλείσει το λογαριασμό. Μόλις όμως αντιλήφθηκε ότι η κάρτα είναι πιστωτική, διαμαρτυρήθηκε στο ταμείο, εξηγώντας τι έχει συμβεί και υπογραμμίζοντας ότι θέλει να κλείσει τον λογαριασμό.

Επέστρεψε τα 50 ευρώ και έφυγε ανυποψίαστη, έχοντας την αίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει. Πριν από δύο ημέρες... η τράπεζα τις απέστειλε λογαριασμό... χρεώνοντάς την με 7 ευρώ... έξοδα ανάληψης... για τα δύο λεπτά χρόνου που μεσολάβησαν από την ανάληψη και την επανακατάθεση...

Και όλα αυτά την ώρα που η πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία αναζητούν τρόπους για να θέσουν ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου οι τράπεζες να μη λειτουργούν κατά το δοκούν...

(Αναδημοσίευση απο www.taxydromos.gr)

...διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!!


Εκεί στην Ισπανία τουλάχιστον το έχουν λύσει το πρόβλημα!!Κάθε χρόνο διοργανώνουν ................ το ετήσιο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην πόλη της Παμπλόνα,όπου και αμολάνε μαινόμενους ταύρους μέσα στην πόλη!!Θα μου πείτε πως λύνετε έτσι το πρόβλημα της βλακείας?Απλούστατα,ένα σωρό βλαμμένοι ,είναι σίγουροι πως είναι πιο γρήγοροι από τους ταύρους....έλα όμως που δεν είναι!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας σωρός ηλιθίων να νοσηλεύεται για αρκετό χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία της χώρας ,και να μην κυκλοφορεί ανάμεσα στον υπόλοιπο πλυθησμό!!Μάλιστα προσφέρουν λύση στο πρόβλημα όχι μόνο στην χώρα τους,αλλά και σε άλλες χώρες , μιας και αρκετοί από αυτούς που τρέχουν μπροστά από τους ταύρους είναι τουρίστες...Φανταστείτε τώρα πόση βλακεία υπάρχει γύρω μας στη χώρα μας,ξεκινώντας από τους οδηγούς , και πως θα ήταν η κατάσταση αν είχαμε κάτι αντίστοιχο!Μήπως να διοργανώναμε κι εμείς ένα φεστιβάλ bunjee jumping σε γκρεμό 30 m με σκοινι 35 m?

...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

HANGOVER FINALISTS 2008 !!


Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες μαζί με τον νικητή...


ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ....


...διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ?


Μετά από χιλιάδες επεισόδεια το σήριαλ του Περιφερειακού στον Βόλο οδηγείται σε προσωρινό happy end,μιας και ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των τελευταίων 700 m.Και λέω προσωρινό , γιατί ο δρόμος ναι μεν θα δοθει προς κυκλοφορία ,αλλά ημιτελής,δηλαδή χωρίς ανισόπεδους κόμβους,με φανάρια ανά 500-800m ,με δρομάκια που βγάζουν μέσα στον Περιφερειακό από το πουθενά,χωρίς πεζογέφυρες(μόνο 2 από Λαρίσης μέχρι Ν.Δημητριάδα) ,μιλάμε δηλαδή για καρμανιόλες, ο Θεός να βάλει το χέρι του ,αλλά φοβάμαι ότι θα κλάψουνε μανούλες σ'αυτόν τον δρόμο,και για να μην το ξεχάσω , με την εκτροπή όλων των οχημάτων με είσοδο και έξοδο από την οδό Αλκίπης στην Ν.Δημητριάδα ,η οποία είναι μικρή συνοικιακή οδός,προκαλώντας το μένος των κατοίκων της περιοχής , οι οποίοι απειλούν με κινητοποιήσεις.
Επομένως δεν μιλάμε για το τέλος του σήριαλ του Περιφερειακού , αλλά μάλλον για το τέλος του πρώτου κύκλου επεισοδίων της σειράς, που φαίνεται ότι θα τραβήξει όσο το τηλεόπτικό lost.......

...διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ Νο 2


Στην εκδήλωση για την Ώρα της Γης θα συμμετέχουν και οι Δήμοι του νομού μας , με τον Δήμο Βόλου συγκεκριμένα να κλείνει από 20.30 έως 21.30 τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε άλλα δημοτικά κτίρια,και να οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις ,όπως για παράδειγμα τοποθέτηση περίπου 10 τηλεσκοπίων (με την συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος) στην παραλία για παρατήρηση διαφόρων ουρανίων φαινομένων (και για ορισμένους κακοπροαίρετους γήινων θυληκών φαινομένων σε γειτονικά μπαλκόνια!!) ,καθώς και ροκ συναυλία στην πλατεία του Αγ.Νικολάου στις 12 το μεσημέρι.Επίσης εκκλησίες,αστυνομίες,κλπ θα κλείσουν τα φώτα την ίδια ώρα.Καλού-κακού διπλασφαλίστε πόρτες και παράθυρα ,γιατί αν γίνονται τόσες διαρρήξεις με φουλ φώτα ,φανταστείτε τι έχει να γίνει με τέτοια συσκότιση που θα πέσει εκείνη την ώρα......
...διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ...

Από την εξόρυξη μέχρι τη πώληση, χρήση και διάθεση, όλα τα πράγματα στη ζωή μας, επηρεάζουν τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο, αλλά τα περισσότερα από αυτά κρύβουν κάποια γεγονότα...

Η Ιστορία του Stuff είναι 20 λεπτά και μπορούμε να δούμε τα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης. Η Ιστορία του Stuff εκθέτει τις συνδέσεις μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων, καλώντας μας να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο.

Θα μας διδάξει κάτι, θα μας κάνει να γελάσουμε, και ίσως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δει κανείς όλα τα πράγματα στη ζωλη για πάντα...


...διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!!

Η ινδική εταιρία αυτοκινήτων Tata Motors πρόκειται να θέσει σε κυκλοφορία το φτηνότερο αυτοκίνητο το κόσμου με μήκος μόλις τριών μέτρων. Πρόκειται για το μοντέλο με το όνομα (και πράγμα) Nano του οποίου η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 1.979 δολάρια!

Σύμφωνα με το BBC, αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στους φτωχούς πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών να αποκτήσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους αυτοκίνητο. Είναι τετράθυρο, πενταθέσιο δεν έχει αερόσακους, ούτε ραδιόφωνο ή υδραυλικό τιμόνι.

Το Nano είχε προγραμματιστεί να βγει στην κυκλοφορία τον Οκτώβρη του 2008, αλλά καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με το που θα κατασκευαζόταν, τελικά «βγαίνει» με καθυστέρηση έξι μηνών.

Η τόσο χαμηλή τιμή οφείλεται στις πληγές που της άφησε η οικονομική κρίση καθώς η εταιρία έχει χάσει γύρω στα 2,3 δισεκατομμύρια ρουπίες και προσπαθεί να βρει τρόπους για την αναζωογόνησή της. Παράλληλα, αντιμετωπίζει δυσκολία στο να ξεπληρώσει το δάνειο που πήρε με σκοπό να αγοράσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες Jaguar και Land Rover από τη μητρική τους Ford Motor, τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρία «χτυπήθηκε» από την παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε και την οικονομία της Ινδίας με αποτέλεσμα οι πολίτες της χώρας να μην δύνανται να πάρουν δάνειο για την αγορά αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Tata Motors έφυγε από τη δυτική Βενγκάλη καθώς η περιοχή διεκδικείτο από αγρότες και εγκαταστάθηκε στη δυτική πλευρά του Γκουτζαράτ. Το νέο εργοστάσιο θα έχει ολοκληρωθεί το 2010 και μέχρι τότε το μοντέλο Nano, θα έχει μειωμένη παραγωγή.

Βίντεο από την επίσημη παρουσίαση του Nano


Πηγή www.cosmo.gr

...διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΛΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ?


Ο Tom Dickson στα βίντεο που θα δείτε έχει φτιάξει τον πιο ισχυρό αναμεικτήρα (blender) του κόσμου! Έχει κάνει μια σειρά απο βίντεο επίδειξης των δυνατήτων αυτής της συσκευής, με πολλά και παράξενα "υλικά" προς ανάμειξη.....

Δείτε τα βίντεο:







Δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο στο http://www.willitblend.com

...διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΝΑΝΕ ΦΙΛΟΙ!!

Η επιστήμονες στο Τόκυο δεν έχουν όρια. Κατάφεραν να μεταλλάξουν γενετικά ένα είδος ποντικιού ωστε να μην φοβάται τις γάτες!! Όλα έχουν να κάνουν με τις μυρωδιές. Το ποντίκι δεν μπορεί να μυρίσει την γάτα και έτσι δεν την φοβάται, με την σειρά της η γάτα δεν το κυνηγά διότι δεν μυρίζει τον φόβο που έχουν συνήθως τα "θύματα"...

Δείτε το βίντεο!



...διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!!


Σε 6 μέρες (28-03-09) στις 20.30 να θυμηθούμε όλοι να κλείσουμε στο σπίτι μας ή στην δουλεια μας τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης.Τι είναι όμως η Ώρα της Γης?

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο. Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας. Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής. Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Από http://www.earthhour.org/about/gr:el


...διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ!!


Σε αυτό το site μπορείτε να δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες απο τους πειρατές της Σομαλίας οι οποίοι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε διεθνή φορτηγά πλοία με σκοπό φυσικά τα λύτρα! Επίσης θα δείτε και την διεθνή προσπάθεια, κυρίως της Γαλλίας, για την πάταξη αυτού του φαινομένου!


...διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!


Τελικά οι προσευχές μας για Βραζιλιάνες στον Βόλο έπιασαν τόπο!!Σήμερα (20-03-2009) το βράδυ στην παραλία του Βόλου ,το Reef κάνει πάρτυ μιας και κλείνει αισίως 5 χρόνια ζωής ,με Βραζιλιάνες χορεύτριες και resident Dj's!!Όσοι πιστοί ,προσέλθετε!!Samba......

...διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΖΕΣ!!


Έχει παραγίνει το κακό στην παραλία με τον πάσης φύσεως κάγκουρα, ο οποίος με το που βάζει καινούργια καγκουροεξάτμιση στο κωλόπαπο του(σόρρυ για το λεξιλόγιο,αλλά ΕΛΕΟΣ!!),θεωρεί υποχρέωση του να το παρουσιάσει στην παραλία,μπροστά από τις καφετέριες,κάνοντας σούζες ,κάνοντας μας τα νεύρα τσατάλια και βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και παιδάκια!!Πότε θα φύγει κανένας καφές από καμιά καφετέρια και θα προσγειωθει στα μούτρα κανενός επίδοξου Valentino Rossi ,δεν ξέρω,αλλά φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει να συμβεί......


...διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Μια ιερόδουλη φέρνει τα πάνω κάτω στην περιοχή της Λάρισας με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της! Κι όμως είναι αλήθεια αν και μοιάζει με σενάριο ταινίας. Μια χασιέντα του έρωτα, ένα μικρό χωριό στην καρδιά της Θεσσαλίας που πάντα μας απασχολούσε για τις πρωτοποριακές αντιλήψεις της!

Απίστευτη και η ζωή της ιδιοκτήτριας που συνδυάζει έρωτα, προδοσία και κόκκινα φανάρια. Για σχεδόν 3 δεκαετίες η Χρυσούλα διατηρούσε τον "Παράδεισο του έρωτα" που καμιά σχέση με την εικόνα που οι περισσότεροι διατηρούν για τους οίκους ανοχής. Σε μια έκταση αρκετών στρεμμάτων, πολλά μικρά σπιτάκια που περιβάλλονται απο γκαζόν και πολύχρωμα συντριβάνια παραπέμπουν περισσότερο σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών παρά σε οίκο ανοχής.

Οι κοπέλες που προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους προέρχονται απο βόρεια και κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα Ολλανδία και Ισπανία, ενώ δεν λείπουν και οι κοπέλες που προέρχονται απο την ανατολική Ευρώπη!

Το συγκρότημα βρίσκεται στην έξοδο της Λάρισας προς Τρίκαλα, ενώ στα σκαριά είναι και η κατασκευή του 2ου συγκροτήματος στην έξοδο της Λάρισας πρός Θεσσαλονίκη!

(Πηγή: Reallife)

...διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΤΜ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!!

Ένα μηχάνημα ΑΤΜ είχαν παγιδεύσει άγνωστοι στην πόλη του Βόλου, αντιγράφοντας τους κωδικούς από τις κάρτες αναλήψεων όσων έκαναν συναλλαγές στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Στη συνέχεια, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία, προχώρησαν στις αναλήψεις των χρημάτων που υπήρχαν στους λογαριασμούς των καταθετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπόθεση ανακαλύφθηκε από την ίδια την Τράπεζα, όταν παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός αναλήψεων στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου και φαίνεται ότι ολοκλήρωσαν τη δράση τους οι καλά γνωρίζοντες την τεχνολογία δράστες. Τώρα, όλοι οι πελάτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα χρήματά τους, αρκετά από τα οποία είναι από λογαριασμούς μισθοδοσίας, καλούνται να υποβάλουν συγεκριμένες αιτήσεις στην Τράπεζα, ώστε να πάρουν πίσω τα ποσά που δικαιούνται.

(Αναδημοσιεύση απο www.newsblog.gr)

Προσοχή λοιπόν σε όλους, να κοιτάτε προσεχτικά το ΑΤΜ για τυχόν περίεργα εξαρτήματα πάνω του (ειδικά στο πληκτρολόγιο και στην σχισμή της εισόδου της κάρτας) και επίσης να κοιτάτε για μίκρο-κάμερες σε περίεργα σημεία, όπως το πάνω μέρος του ΑΤΜ.

...διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΑΜ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ(?)


Τελικά,την λύση για την ασφαλτόστρωση των τελευταίων 700 m του Περιφερειακού φαίνεται ότι θα την δώσει ο Νομάρχης Μαγνησίας κ.Παπατόλιας,με την εκταμίευση 35.000 ευρώ από πόρους της Νομαρχίας.Αν περίμενε από το ΥΠΕΧΩΔΕ,δεν νομίζω να προλαβαίναμε σε αυτή την ζωή να βλέπαμε Περιφερειακό στον Βόλο.......

...διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL!!!

'Ολοι ξέρουμε το πώς πανηγυρίζουν οι εκφωνητές ποδοσφαίρου στην Βραζιλία!! Παρακολουθήστε τον συγκεκριμένο.... αξίζει!!



...διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!

Ο τύπος είχε σοβαρό πρόβλημα επιληψίας και έκανε εγχείρηση όπου του χώρισαν το δεξί απο το αριστερό ημισφαίριο!! Δείτε στο βίντεο τα τέστ που του έκαναν...!!



...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!!

Ο περιηγητής (browser) KidZui προσφέρει στους γονείς την ασφάλεια που θέλουν να έχουν όταν αφήνουν τα παιδιά τους να "σερφάρουν" στο Ιντερνετ. Πέρα απο το φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον έχει την δυνατότητα να φιλτράρει "επικίνδυνες" και μη θεμιτές ιστοσελίδες που όπως ξέρουμε είναι πολλές μα πάρα πολλές...

Κατεβάστε τον στο http://www.kidzui.com/


...διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ??


Φοβερή ιστοσελίδα η οποία μας προβάλλει ένα θρίλερ αλληλεπίδρασης, δηλαδή ο χρήστης επιλέγει, σε ορισμένα σημεία, την συνέχεια που θέλει να έχει και αυτές οι επιλογές θα κρίνουν την επιβίωση των πρωταγωνιστών!! Σε περίπτωση βέβαια που πάρουμε λανθασμένη απόφαση μπορούμε να επιλέξουμε προηγουμενο κεφάλαιο...

Καλή τύχη!!


...διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ!!

Πως θα σας φαινόταν να στεκόσασταν απέναντι από τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και να τους «ψέλνατε» για τα καλά; Πως θα σας φαινόταν να βρισκόσασταν σε ένα δωμάτιο με τους διεθνείς και να λέγατε στον καθένα ξεχωριστά τα μειονεκτήματά του; Αυτά, δηλαδή, που λέει ο κάθε "προπονητής της εξέδρας" κάθε φορά που παρακολουθεί έναν αγώνα.

Ο Τζέιμς Κόρντεν, γνωστός και βραβευμένος με BAFTA Αγγλος ηθοποιός, βρέθηκε στη θέση που θα θέλαμε όλοι να είμαστε. Ο Κόρντεν πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικό σποτ της Εθνικής Αγγλίας και βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Τζον Τέρι κ.α. και χωρίς να το πολυσκεφτεί, άρχισε να τους αραδιάζει όσα σκέφτεται ο μέσος Αγγλος φίλαθλος για τα "λιοντάρια". Το στόρι του διαφημιστικού θέλει τον Αγγλο ηθοποιό να υποδύεται τον υδραυλικό, ο οποίος πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο για να επισκευάσει μια βλάβη. Άθελά του μπαίνει σε μία αίθουσα όπου βρίσκονται οι διεθνείς της εθνικής Αγγλίας και... παίζουν κρεμάλα! Αφού ξεπερνάει το αρχικό σοκ, αρχίζει την κριτική στον καθένα ξεχωριστά.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε στον Τζέιμς: "Ντέιβιντ, είσαι ο νούμερο ένα της Αγγλίας. Είσαι ο καλύτερος και ξέρεις γιατί; Γιατί σταμάτησες να παίζεις με τα μαλλιά σου! Ασπρα, κόκκινα, άφρο!"Στον Λάμπαρντ: "Φρανκ, έναν παίκτη, τον Τζέραρντ, τον ξέρεις; Παίξε σαν κι αυτόν! Σήκωσε το κεφάλι και δώσε καμιά πάσα!" Και τον Τέρι: "Τζον, ήσουν ο καλύτερος αμυντικός. Ο παλιός, καλός Αγγλος αμυντικός. Μέχρι που έχασες πέναλτι κι έγινες κλαψιάρης! Ασε τα δάκρυα για το σπίτι επιτέλους!!"

Όπως θα δείτε και από το διάρκειας 8:21 βίντεο, ο Τζέιμς Κόρντεν δίνει πραγματικό ρεσιτάλ, με τους παίκτες -και ειδικά τον Μπέκαμ- να κρατούν με δυσκολία τα γέλια τους. Επειδή, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και τα όσα γράψαμε είναι μερικά από τα όσα είπε, απολαύστε το σποτάκι....


(Αναδημοσιεύση απο www.cosmo.gr)

...διαβάστε περισσότερα...

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΣ ΣΤΟ MR. OLYMPIA!!!


Το Ελληνικό Bodybuilding Παίρνει Φωτιά Χάρη Στο Μιχάλη Κεφαλιανό.

Με την πολύ καλή του εμφάνιση στο Arnold Classic ακόμα φρέσκια, ο απίστευτος Μιχάλης Κεφαλιανός κατέκτησε την 4η θέση στο Αυστραλιανό Grand Prix και έγραψε ιστορία, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ για τον μεγαλύτερο αγώνα bodybuilding, το Mr. Olympia 2009!

Συγχαρητήρια και πάλι στο Μιχάλη και στον προπονητή του Δαυίδ Μπαλάσα για την χαρά και την υπερηφάνια που μας κάνετε να αισθανόμαστε ως Έλληνες!!

(Αναδημοσιεύση απο το http://www.bodybuilders.gr/)

...διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ......

.....Την συνέχεια την ξέρετε!!Ο κύριος του βίντεο προφανώς δεν την είχε ακούσει , γι'αυτό και έπρεπε να πάθει για να μάθει.......

...διαβάστε περισσότερα...

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ!!

Ποιος είπε ότι τα καλογυμνασμένα σώματα δεν συνοδεύονται και από ένα κοφτερό μυαλό?Απόδειξη ο αγαπημένος μας γιατρός εξ Αγριάς,ο οποίος συνδυάζει την μόρφωση(γιατρός) με μία εντυπωσιακή σωματική διάπλαση!!(πάντως πέρα από την πλάκα , το άτομο έχει φοβερά κότσια,εγώ αυτό δεν το έκανα που να με πληρώνανε!!).Δείτε το βίντεο , ο άνθρωπος τα σπάει....



...διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...


Στο αμερικανικό περιοδικό "Αρχαιολογία" φιλοξενήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 επιστολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλευ της Καλιφόρνια, κ. Stephen G. Miller. Η επιστολή αυτή που μεταφράσαμε και την δημοσιεύουμε αυτούσια, εστάλη ως απάντηση σε δημοσίευμα του ίδιου περιοδικού με τίτλο "Γράμμα από την Μακεδονία" του κ. Matthew Brunwasser. Να σημειώσουμε εδώ πως η παρακάτω επιστολή έχει σημαίνουσα βαρύτητα, δεδομένου ότι, το περιοδικό "Αρχαιολογία", είναι έκδοση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ.

"Προς τον Δ/ντή Σύνταξης του Περιοδικού Αρχαιολογία

36-36 33rd Street
Long Island City, NY 11106
ΗΠΑ


Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα στην έκδοση του περιοδικού Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου Αρχαιολογία, μια "Επιστολή από τη Μακεδονία", για να διαπιστώσω ότι αυτή ήταν γραμμένη από την Αρχαία Παιονία, την περιοχή βόρεια των Ορέων Βάρμους και Όρβηλο. Οι υπολογισμοί του Livy για τη δημιουργία της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Μακεδονίας, ξεκαθαρίζουν ότι οι Παίονες, ζούσαν βορείως αυτών των ορέων (τα οποία αποτελούν σήμερα και τα γεωγραφικά σύνορα με την Ελλάδα) και νοτίως των Δαρδάνων, οι οποίοι κατοικούσαν στο σημερινό Κόσσοβο. Ο Στράβων γίνεται πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι, η Παιονία ήταν βορείως της Μακεδονίας και ότι ο μόνος σύνδεσμος από τη μια πλευρά στην άλλη ήταν και παραμένει η κοιλάδα του Αξιού ποταμού. Με άλλα λόγια, η περιοχή η οποία προσδιορίζεται από τον επιστολογράφο σας Matthew Brunwasser στην αναφορά του Owning Alexander, ήταν η αρχαία Παιονία.

Ενώ θεωρείται αληθές ότι αυτός ο λαός ήταν υποτελής του Φιλίππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 359 π. Χ., δεν υπήρξε ποτέ μακεδονικό φύλο και ποτέ δεν έζησε στη Μακεδονία. Ο Δημοσθένης μας λέει ότι είχαν υποδουλωθεί από τον Φίλιππο τον Μακεδόνα, και γι' αυτόν τον λόγο είναι σαφές ότι δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης υποστηρίζει το ίδιο επιχείρημα. Όπως για παράδειγμα οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποδουλώθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο, μπορεί να κυβερνήθηκαν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανόμενης και της περίφημης Κλεοπάτρας, ποτέ δεν αποδέχθηκαν τον εαυτό τους ως Μακεδόνα και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομάστηκε Μακεδονία (και μέχρι σήμερα υποθέτω πως δεν έχει τεθεί από την πλευρά των Αιγυπτίων τέτοιο ζήτημα).

Σίγουρα όπως μας λέει ο Θουκυδίδης, οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει μια στενή λωρίδα της Παιονίας, που περικλείονταν από την κοιλάδα του Αξιού Ποταμού, μέχρι το εσωτερικό της Μακεδονίας, την Πέλλα και την θάλασσα. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να δεχθεί ως λογική προσέγγιση, εάν οι λαοί που κατοικούν στην σημερινή Δημοκρατία με κέντρο τα Σκόπια, επιθυμούσαν να ονομάζονται Παίονες και διεκδικούσαν την περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης.

Αλλά γιατί θα έπρεπε οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να αποκαλούν τον εαυτόν τους Μακεδόνες; Ο κ. Brunwasser αναφέρεται στα επιχειρήματα των Ελλήνων, πως "αυτή η εμμονή των σκοπιανών καλλιεργεί την επιθυμία τους για ελληνικά εδάφη" επισημαίνοντας ότι "η βόρεια επαρχία της Ελλάδας ονομάζεται επίσης Μακεδονία".

Πέρα από το γεγονός ότι αυτή η βόρεια επαρχία της Ελλάδας ονομάζεται για 2.500 χρόνια Μακεδονία, διαπιστώνει κανείς ότι οι ελληνικοί ισχυρισμοί είναι θεμιτοί.

Για παράδειγμα, ένας χάρτης που χαράχθηκε στα Σκόπια το 1992, δείχνει καθαρά τις αξιώσεις των σκοπιανών ότι, η Μακεδονία εκτείνεται έως νοτίως του όρους Όλυμπος. Συνενώνει δηλαδή τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της αρχαίας Μακεδονίας σε μια μοναδική γεωγραφική οντότητα. Η ίδια αξίωση διαπιστώνει κανείς ότι γίνεται σαφέστερη από ένα χαρτονόμισμα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" το οποίο δείχνει ως ένα από τα μνημεία της χώρας, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Και υπάρχουν εδώ να αναφέρουμε πολλά παρόμοια παραδείγματα τυπωμένα σε χριστουγεννιάτικες κάρτες, διαφημιστικά κλπ που δηλώνουν τις ίδιες αξιώσεις.

Ακόμη παραπέρα ο κ. Brunwasser αναφέρει με την έγκρισή του "Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών" (International Herald Tribune 10/1/08), το όνομα στο οποίο αναφέρεται στις πράξεις των Αποστόλων, μια ρήση στην Καινή Διαθήκη, στην οποία ένας Μακεδόνας εμφανίζεται στον Απόστολo Παύλο και τον παρακαλεί: "Έλα στην Μακεδονία και βοήθησέ μας". Αλλά σε ποιά Μακεδονία πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στη Νεάπολη της Καβάλας, στους Φίλιππους, την Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στην Βέροια. Τι αξίωση είναι αυτή που προβάλει ένα σκοπιανό ινστιτούτο που έχει την έδρα του στα Σκόπια, το οποίο αναφέρεται σε ένα ταξίδι σε αυτήν την περιοχή που ήταν η αρχαία Μακεδονία και είναι η βόρεια επαρχία της Ελλάδας;

Αναρωτιέμαι τι θα γίνονταν εάν ένα συγκεκριμένο μεγάλο νησί (σ.σ. Κούβα) στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, άρχιζε να αποκαλεί τον εαυτό του Φλόριδα, εμφάνιζε στα χαρτονομίσματά του εικόνες από την Disney World και τύπωνε χάρτες που έδειχναν να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς η Μεγάλη Φλώριδα.

Οπωσδήποτε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius ήξερε τι έλεγε τον Δεκέμβρη του 1944, όταν έγραφε: "Το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει διαπιστώσει σοβαρότατη ανάπτυξη προπαγάνδας και ημιεπίσημες δηλώσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτόνομης Μακεδονίας, προερχόμενης από την Βουλγαρία αλλά και από τους Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους, με υπονοούμενα ότι, ελληνικά εδάφη θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στο κρατίδιο αυτό. Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί τις συζητήσεις για "Μακεδονικό έθνος" "Μακεδονικό Πατρικό Έδαφος" και "Μακεδονική εθνική συνείδηση" ως απαράδεκτη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνικό ή πολιτικό ρεαλισμό ενώ διαβλέπει σε αυτές την πιθανότητα να κρύβονται επιθετικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας".

Ο κ. Brunwasser (κάτοικος Βουλγαρίας) εντούτοις, τονίζει με έμφαση πως η Ελλάδα διεκδικεί τον Αλέξανδρο τον Γ' ως ...Έλληνα.

Αυτή η συμπεριφορά με κάνει να αισθάνομαι αμήχανος. Τι έχουμε εδώ ως διεκδίκηση; Ο προπροπάππους του Αλέξανδρου, ο Αλέξανδρος ο Α', ήταν διαπιστευμένος ως Έλληνας στην Ολυμπία, όπως γράφτηκε από τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο: "Τυχαίνει να γνωρίζω πως οι πρόγονοι του Αλέξανδρου είναι Έλληνες". Ο πατέρας του Αλέξανδρου ο Φίλιππος, κέρδισε διάφορους ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και στους Δελφούς (Πλούταρχος), στα δύο πιο Ελληνικά Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου οι μη Έλληνες, δεν επιτρέπονταν να συμμετέχουν. Εάν λοιπόν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, ο γιός του δεν ήταν Έλληνας;

Όταν ο Ευριπίδης - ο οποίος πέθανε και ετάφη στην Μακεδονία- έγραψε το έργο του "Αρχέλαος" προς τιμή του θείου του Αλέξανδρου, το έγραψε στην σλαβική γλώσσα;

Όταν έγραψε τις "Βάκχες" όντας στην αυλή του Αρχέλαου δεν έγραψε στα ελληνικά; Ή πρέπει να φανταστούμε ότι ο Ευριπίδης ήταν "Μακεδόνας" ο οποίος έγραψε στα Σλαβικά (μια γλώσσα που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε) και μεταφράστηκε στη συνέχεια στα ελληνικά;

Σε ποιά γλώσσα δίδαξε τον Αλέξανδρο ο Αριστοτέλης; Ποιά γλώσσα χρησιμοποιήθηκε στις εκστρατείες του στην ανατολή από τον Αλέξανδρο; Γιατί έχουμε αρχαίες επιγραφές στα ελληνικά σε αποικίες έως το μακρινό Αφγανιστάν και δεν τις έχουμε στα σλάβικα;

Γιατί η ελληνική ήταν η επίσημη γλώσσα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου εάν αυτός ήταν "Μακεδόνας". Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφηκε στα ελληνικά και όχι στα σλαβικά;

Στην σελίδα 57 του λεγομένου "Γράμματος από την Μακεδονία" υπάρχει μια φωτογραφία του συγγραφέα που κάθεται "μπροστά από ένα μπρούτζινο άγαλμα του Αλέξανδρου στην πόλη Πρίλεπ. Το άγαλμα είναι σύγχρονο, αλλά το ερώτημα είναι εάν ο πραγματικός Αλέξανδρος θα είχε σλαβική επιγραφή κάτω από τα πόδια του. Με δεδομένη την ιστορία της μετοίκησης των σλάβων από το 600 μ. Χ. και εντεύθεν στην περιοχή, η απάντηση είναι αυτονόητη.

Αν και η αρχαιολογική δουλειά του κ. Brunwasser είναι καλοδεχούμενη στην Παιονία, η αποδοχή από την πλευρά του και η προώθηση των σημερινών πολιτικών σχεδιασμών που γίνονται στην περιοχή για το όνομα Μακεδονία, όχι μόνο δεν είναι καλοδεχούμενη, αλλά και κακή υπηρεσία στους αναγνώστες του περιοδικού Αρχαιολογία, οι οποίοι φαντάζομαι πως ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια. Και επίσης, η απόφαση να φιλοξενηθεί από το περιοδικό αυτή η ιστορική ανοησία, σε μια έκδοση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ δηλαδή, είναι κακή υπηρεσία για την αξιοπιστία του ίδιου του περιοδικού.

Ας ειπωθεί για μια ακόμη φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν τμήμα της Μακεδονικής αυτοκρατορίας. Όπως ήταν η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα και πολλές άλλες περιοχές. Μπορεί να γίνανε προσωρινά "Μακεδονικές" δεν έγιναν ποτέ όμως "Μακεδονία".

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω την εξήγηση αυτή, με μια πρόταση για να λυθεί το ερώτημα της χρησιμοποίησης του ονόματος Μακεδονία σήμερα. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος ο Β΄το 359 π.Χ. Και αυτό φαίνεται πως θα γίνει αποδεκτό και από τους σύγχρονους κατοίκους της περιοχής, αφού κατ' ουσία αποδέχονται πως είναι Έλληνες, αποδεχόμενοι το όνομα Μακεδονία και του διάσημου στρατηλάτη της. Αμέσως μετά οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας ελληνικής επαρχίας θα έπρεπε να εργασθούν σκληρά για να μάθουν να ομιλούν, διαβάζουν, γράφουν στην Ελληνική, με την ευχή να μάθουν να το κάνουν όπως ο Μέγας Αλέξανδρος...


Ειλικρινά δικός σας,

Stephen G. Miller

Professor Emeritus,

University of California,

Berkeley"

...διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ,ΟΕΟ?

Δύο ημερών έργα ασφαλτόστρωσης έχουν μείνει ,αλλά ο εργολάβος άφαντος!!Μια ο καιρός,μια ο ήλιος,μια η ζέστη,μια ο ανάδρομος Ερμής,το γεφύρι(περιφερειακός) της Άρτας(Βόλου) καλά κρατεί!Βρε,λες να τον χτίσανε τον εργολάβο στον δρόμο , όπως κάνανε με την γυναίκα του πρωτομάστορα στο γεφύρι?Το υπεχωδε πάντως είπε πως αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες έως 15/3(αυτού του έτους,μην μειδιάτε!!) ο εργολάβος θα κυρηχθεί "έκπτωτος"(σαν τον Γλύξμπουργκ ένα πράγμα).
...διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Λέξεις βαρύγδουπες!Λέξεις που ηχούν σαν σταλμένες από το παρελθόν από τους ήρωες της επανάστασης του '21 ,προς τους σημερινούς "αγωνιστές"απέναντι στους κατακτητές!Λέξεις όπως "παρέμβαση", "αλληλεγγύη", "εξέγερση" , "αυτοπαραγωγή"(???), "αντίσταση", "αυτοδιαχειριζόμενο εργαστήρι αλληλεγγύης ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ"(χα,χα,χα ,συγγνώμη ,δεν μπόρεσα να κρατηθώ άλλο!!).Καλά το καταλάβατε , το τσίρκο ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ξανά (και ξανά,και ξανά,γιατί όπως λέει και η λα'ι'κή παροιμία "ο τεμπέλης μπακάλης ζυγίζει τ'αρ@#$ια του"!!),δίνει ξανά παράσταση στο κέντρο της πόλης μας!!Πόσο αργόσχολοι και πόσο κομπλεξικοί είστε πραγματικά ρε παιδιά,μήπως μπορείτε να μας πείτε?Μας τα έχετε κάνει νταούλια πια με τις επιλεκτικές σας ευαισθησίες.Και να ξέρετε οτί η πολύ ΣΚΟΥΦΙΤΣΑ τυφλώνει(φαίνεται και η χούφτα στην αφίσα)......
...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.....

Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!! Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνέυμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!! ΚΑΝΤΕ INVITE ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!! ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!!!

...διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΚΙ ΟΜΩΣ ,ΤΟ FIGHT CLUB ΥΠΑΡΧΕΙ!!


Κι όμως,υπάρχει πραγματικά(αναφέρομαι στην ταινία FIGHT CLUB)!Σε ένα χωριό του Μεξικού,μια φορά τον χρόνο γίνεται ένα φεστιβάλ στο οποίο ο καθένας μπορεί να παλέψει στον δρόμο με οποιονδήποτε θέλει ,ακόμη κι ας είναι παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους.Δείτε το σχετικό βίντεο:

...διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ


Ακόμη περιμένουμε να ασφαλτοστρωθεί το τμήμα της περιφερειακής οδού από τον Κραυσίδωνα έως την Αγ.Παρασκευή(ούτε το γεφύρι της Άρτας να ήτανε!!),μπας και προλάβουμε να δούμε (ήμουν νιος και γέρασα) τον Περιφερειακό στον Βόλο!!Εκπρόσωποι της επιτροπής παρακολούθησης του έργου,μαζί με τον Αντινομάρχη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ επισκέφτηκαν τον χώρο για να δούνε που οφείλεται η καθυστέρηση(λες και δεν ξέρουν!!).Για να δούμε.....
...διαβάστε περισσότερα...