Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΣ!!(ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ)


Μετά από τόση μαυρίλα με συννεφιές,βροχές και κρύο,επιτέλους ΗΛΙΟΣ και ΖΕΣΤΗ!!Άντε , σχεδόν μπήκε ο Μάης,και ακόμα με τα μπουφάν και τις ομπρέλλες δεν λέει.Κλασσικά λοιπόν,βουρ για καφεδάκι ή τσιπουράκι παραλία,γιατί είναι και τρελός αυτός ο καιρός,αύριο πάλι βροχές λέει η Ε.Μ.Υ. .....
...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

PORSCHE CAYENNE,ΤΣΙΠΟΥΡΑ,ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ.....


Διαβάζω στον τοπικό τύπο ότι 2700 συμπολίτες μας θεωρούνται φυγόποινοι (καταδικάστηκαν ερήμην,λόγω του ότι ......δεν πήγαν στο δικαστήριο) για το 2009 λόγω μη καταβολής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία (να μου ζήσει το κεφάλαιο), ακάλυπτων επιταγών (κοινώς "φέσια"!) , και απλήρωτων προστίμων του Κ.Ο.Κ..Συνυπολογίστε και το γεγονός ότι είμαστε σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ,το οποίο δηλώνει ότι δεν υπάρχει "περισευάμενο" χρήμα στην αγορά.Από την άλλη ,το "Κολωνάκι" του Βόλου ασφυκτιά κάθε ώρα της ημέρας(με τον καφέ στα 3,5 με 4 ευρώ),στα τσιπουράδικα δεν πέφτει καρφίτσα(με το 25άρι στα 3,5 με 4 ευρώ επίσης) ,και οι Porsche Cayenne(και κάθε λογής πολυτελές SUV) να έχουν ανακυρηχτεί σε επίσημο μέσο μεταφοράς της πόλης μας.Μάλλον εδώ έχουμε ανακαλύψει την "παραδιά"(μυθικό φυτό που αντί για φύλλα έχει χαρτονομίσματα),αλλιώς η επόμενη λογική εξήγηση νομίζω πως είναι ότι τα έχουμε φορτώσει όλα στον κόκκορα,ή "βρακί δεν έχει στον πισινό του,η yamaha τον μάρανε",που λέει και το ανέκδοτο.....

...διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ;


Στη Λετονία, μια δημιουργική, τολμηρή αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη διαφημιστική εκστρατεία κατάφερε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να πετύχει αυτό που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουν όσο δύσκολο είναι: Να αλλάξουμε νοοτροπία. Ή, πιο ωμά ακόμα: Νά αλλάξουμε μυαλά!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ εταιρεία Mooz!, έπεισε με την δική της τολμηρή προσέγγιση στο θέμα των τροχαίων, την κυβέρνηση, να της αναθέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια. Βασικός «στόχος», ήταν οι οδηγοί, κυρίως άνδρες, ηλικίας 20-35 ετών, που ανήκουν, σύμφωνα με έρευνες, στην ομάδα «άμεσου κινδύνου», με τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν, την επιθετική συμπεριφορά που αναπτύσσουν στο οδήγημα, και την αλαζονεία που έχουν για τις ικανότητές τους, αφού τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προκαλούνται με ευθύνη ανθρώπων που πίστευαν ότι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, εννοώντας με αυτό, ότι ήταν ... περίπου Σουμάχερ.

Η ΔΙΑΦHΜIΣΗ που βγήκε τελικά, και που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, δεν ήταν από αυτές τις «διδασκαλικού τύπου», όπου πάντα κάποιος σου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο και σου λέει «μή τρέχεις». Η Mooz!, εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, επικέντρωσε την προσοχή της και σε ένα άλλο θέμα: την σοβαρή έλλειψη οργάνων για μεταμοσχεύσεις. Και τι έκανε, λοιπόν; Αντί κάποιου ενημερωτικού εντύπου, δημιουργήθηκε ένα Πιστοποιητικό Δωρεάς Οργάνων το οποίο λάμβαναν οι οδηγοί κατευθείαν από την αστυνομία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όσοι υπερέβαιναν το όριο ταχύτητας (και κανονικά θα έπρεπε να λάβουν κλήση), αναγκάζονταν από την αστυνομία να υπογράψουν το πιστοποιητικό με το οποίο δήλωναν διατεθειμένοι να γίνουν δωρητές οργάνων! Το αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, μέσα σε έναν χρόνο, να μειωθεί κατά 29%, και ταυτόχρονα να σημειωθεί και σημαντική αύξηση, κατά 39% στην, έστω και δι' αυτού του τρόπου, δωρεά οργάνων. Μπορεί, λοιπόν, οι οδηγοί να μην θυμόνταν ένα οποιοδήποτε διαφημιστικό, όμως δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που, άθελά τους, έγιναν δωρητές οργάνων...

Το Συμβόλαιο

Η ΗΜΕΡΑ εκείνη, είναι όταν, έπειτα από κάποια σοβαρή παράβασή τους, υποχρεούνται να υπογράψουν το παρακάτω Πιστοποιητικό Δωρητή Οργάνων:

"Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση μου, και εάν βρίσκονταν, δεν θα έπαιζαν ποτέ με τη ζωή τους.

Εγώ ο/η , ____ _________________, εφόσον έχω την τάση να υπερβαίνω το όριο ταχύτητας στο δρόμο και/ή να οδηγώ επιθετικά, με το παρόν δηλώνω ότι η ζωή μου δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για μένα και ευχαρίστως θα την αποχωριζόμουν. Έχοντας σώας τας φρένας, κατανοώ ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακώ σε ατύχημα και αφού αυτό συμβεί, αφήνω την καρδιά μου, τα νεφρά μου και όποια άλλα όργανα του σώματός μου δεν καταστραφούν από το ατύχημα, σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά. Επίσης, ζητώ εκ των προτέρων να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων για τους οποίους θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το θάνατο ή την αναπηρία τους, εξαιτίας ατυχήματος

__, _______, 200_
Υπογραφή/
____ _________"

...διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

RESI( LI )DENT EVIL ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ!!


Πράγματα και θάυματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου.Κατηγορίες για ......λεφτά που κάνανε φτερά από τα ταμεία του Συνδέσμου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου(166.000 ευρώ!!), με τους μεν να λένε ότι είναι λογιστικό λάθος( ο τέως πρόεδρος του Κοιμητηρίου Θαν.Κουντουράς),τους δε να λένε ότι είναι ταμιακό έλλειμα( Β.Καπούλα),τον πρώτο να υποβάλλει την παραίτηση του από πρόεδρος ,αλλά να παραμένει στη διοίκηση του νεκροταφείου (???) ,και κάπου στην μέση ένας συμβασιούχος εργαζόμενος στο Δ.Κ.Β. την Μ.Παρασκευή να αυτοπυρπολείται ζωντανός ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων του.Δεν ξέρω τι λέτε εσείς,αλλά πιστεύω πως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα......
...διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΜΑ!!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια,σήμερα το πρόγραμμα έχει αποκλειστικά επίθεση χοληστερίνης!!Χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός Ανέστη!!
...διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Armin Van Buuren - In & Out of Love...

Δείτε το βιντεο κλίπ της τελευταίας επιτυχίας του Armin Van Buuren παρέα με την Sharon den Adel! Φοβερό και πολύ χορευτικό κομμάτι...


...διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΕΙΣΠΝΟΕΣ... ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!


Επιστήμονες του Χάρβαρντ έκαναν πραγματικότητα το όνειρο κάθε εθισμένου στη σοκολάτα, δημιουργώντας μία συσκευή inhaler που ικανοποιεί τον ουρανίσκο του χρήστη χωρίς να τον... παχαίνει.

Κάνοντας εισπνοές με τη μαγική συσκευή «Le Whiff», ο χρήστης μπορεί να κατευνάσει τον πόθο του για τη γλυκιά απόλαυση με μηδέν θερμίδες. Η συσκευή που κοστίζει περίπου δύο αγγλικές λίρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές κατασκευάστηκε από τον καθηγητή του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Εντουαρντ. Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου.

Ο Εντουαρντ επισημαίνει ότι εργάστηκε σκληρά με τους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να τελειοποιήσει το προϊόν και η σκέψη του ήταν να ξεφύγει από τον συμβατικό τρόπο λήψης τροφής του ανθρώπου.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για σκόνη με διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας -μέντα, φράουλα, μάνγκο και υγείας- η οποία τοποθετείται σ' ένα μικρό πλαστικό κύλινδρο.

Ο καθηγητής μάλιστα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μία επανάσταση στον τομέα της γαστρονομίας.

«Νιώθεις το στόμα σου να είναι γεμάτο με σοκολάτα με μηδέν θερμίδες», υπογράμμισε.

Για να κλείσουν το «στόμα» των επικριτών της... σοκολατοσυσκευής, οι εμπνευστές της «Le Whiff» έσπευσαν να τονίσουν πως η σκόνη είναι αβλαβής για τον οργανισμό, καθώς τα συστατικά που εμπεριέχει δεν δύνανται να εισέλθουν στους πνεύμονες, λόγω μεγέθους.

Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μία ανάλογη συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για φαγητά διαίτης. Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη επιστρατεύσει τον διάσημο Αμερικανό σεφ, Τιερί Μαρξ, βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.

(Αναδημοσίευση απο www.ethnos.gr)

...διαβάστε περισσότερα...

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!


Άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.

Εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και αφού το έσπασαν με λοστούς και σφυριά άρπαξαν 113.000 ευρώ και τέσσερα λευκά μπλοκ επιταγών. Άξιο περιέργειας είναι το πώς δεν έγιναν αντιληπτοί οι ληστές αν και έκαναν θόρυβο την ώρα που άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο. Άνθρωποι του Πανεπιστημίου είπαν πως τα χρήματα προορίζονταν για οδοιπορικά, λογαριασμούς και δώρα.

(Αναδημοσίευση απο http://troktiko.blogspot.com)

...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!


18 Απριλίου ξεκινάνε για φέτος στις Αλυκές τα Φεγγάρια(ακριβώς μετά την Ανάσταση),ενώ από live εμφανίσεις καλλιτεχνών έχουμε ...... στις 24-03-2009 τον τιτανοτεράστιο (που λέει και ο Αλέφαντος) George MARGARITI (γεια σου ρε Γιωργάρα άρχοντα!!) στο Σεργιάνι!!Στο κελί 33.....
...διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ


Από 11 Απριλίου ,μέχρι και τον Οκτώβριο ,ξεκινάει και φέτος τα δρομολόγια ο θρυλικός ...... "Μουτζούρης",από Α.Λεχώνια μέχρι Μηλιές ,τα οποία θα γίνονται τα σαββατοκύριακα και διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα.Το θέμα δεν είναι η ταχύτητα ,αλλά η απόλαυση μιας πραγματικά καταπληκτικής από άποψης φυσικής ομορφιάς διαδρομής(ότι πρέπει για βόλτες με το αμόρε!!).Δεν κινείται επίσης πλέον με κάρβουνο( απ'όπου προέκυψε και η ονομασία "Μουτζούρης") ,αλλά από το 2000 με ντιζελομηχανές.Ιούλιο και Αυγουστο θα έχει καθημερινά δρομολόγια.
...διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!


Μερικές φορές είναι εντάξει αν πεις.... Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!!!
Κοιτάξτε τις παρακάτω φωτογραφίες....



...διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ


Άγνωστος(ή άγνωστοι) το βράδυ κατά τις ....... 01.00' με 03.00' περίπου έβαλε φωτιά σε 7-8 κάδους απορριμάτων στην Ν.Ιωνία και προκάλεσε φθορές σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα .Τελικά η βλακεία έχει κάνει την εμφάνιση της για τα καλά στην πόλη μας...
Ποιος ο λόγος να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο,πόση μαλ@#ία πρέπει να έχει στον εγκέφαλο,τι εξυπηρετεί?Φωτιά στους κάδους των αφεντικών?Ήμαρτον........Δεν φτάνει που οι κάδοι δεν χωρούσαν τα σκουπίδια και υπήρχαν σκουπίδια και έξω από αυτούς,τώρα όλα τα σκουπίδια θα είναι έξω,μία μικρή εικαστική παρέμβαση στους δρόμους της Ν.Ιωνίας από τον βλαμμένο εμπρηστή της πόλης....

...διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!




Μπορεί μία κοινότητα, η οποία δεν έχει τους πόρους των δήμων(λόγω Καποδίστρια),να επιβιώσει?Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν αντίθετη άποψη ,και όχι άδικα.Όχι όμως και....... ο κ.Δ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ , πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας(μίας κοινότητας η οποία πλέον αριθμεί περί τους 700 κατοίκους), ο οποίος όχι απλά "συντηρεί" την συγκεκριμένη κοινότητα , αλλά την αναπτύσσει σε ρυθμούς που αποτελούν υπόδειγμα για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Από το 1990 που διατελλεί πρόεδρος της κοινότητας(με μόνο μία τετραετία ενδιάμεσα που δεν εξελέγη) έχει καταφέρει σε αυτό το μικρό ομολογουμένως χωριό ,η οικονομία του οποίου βασίζεται αποκλειστικά στην κτηνοτροφία , τα εξής:
- Το αιολικό πάρκο Αλογόραχης με 20 ανεμογεννήτριες εκτιμώμενης παραγώμενης ενέργειας 38,180 MWh (ηλεκτρική κατανάλωση περίπου 13.000 νοικοκυριών),το οποίο επιχορηγήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ , και αποφέρει στην κοινότητα έσοδα περίπου 80.000 ευρώ το χρόνο (από την ΔΕΗ,στην οποία αποστέλλεται το παραγώμενο ρεύμα στον υποσταθμό της στη Στυλίδα).
-Ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου από τις πηγές της Ανάβρας,που θα αποφέρει στην Κοινότητα έσοδα περίπου 100.000 ευρώ τον χρόνο.
- Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο των Πηγών Ανάβρας(Γούρα) , μία προστατεύομενη έκταση 200 στρεμμάτων .
-Τρία οργανωμένα κτηνοτροφικά πάρκα.
-Υπερσύγχρονο βιολογικό σφαγείο.
-Διώροφο κλειστό πάρκινγκ 50 οχημάτων.
-Κατοικίες για τους δασκάλους και τους γιατρούς.
-Ανάπτυξη συστήματος τηλεθέρμανσης,το οποίο θα γίνεται με καύση βιομάζας και θα παρέχει δωρεάν θέρμανση στους κατοίκους,αλλά και στο οδόστρωμα,ώστε να μην πιάνει πάγο τον Χειμώνα(!!!).
-Γυμναστήριο και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.Στο εγγύς μέλλον και πισίνα!!
Ουφ,κουράστηκα να τα αναφέρω και μόνο,φανταστέιτε ο πρόεδρος που τα "έτρεξε"!!Αν αυτός ο άνθρωπος , ή γενικότερα τέτοιοι άνθρωποι ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση του Βόλου, τότε η πόλη μας θα ήταν σαν το μοντέλο του Zeitgeist Addendum ,όνειρο.Χίλια μπράβο στην Ανάβρα και υπομονή στους υπόλοιπους από εμάς ,μπας και ξεπεράσουμε την κάτω του μετρίου τοπική αυτοδιοίκηση που έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.........

...διαβάστε περισσότερα...

Οι «ΉΡΩΕΣ» ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ


ΟΙ «ΗΡΩΕΣ» των εμπρηστικών ομάδων που αναστατώνουν με τα γκαζάκια τους κάθε νύχτα την πόλη δεν είναι ούτε ιστορικά πρόσωπα του αναρχικού κινήματος ούτε μεγάλες- έστω και αμφιλεγόμενες- φυσιογνωμίες. Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές ή αναρχικοί των συγκεκριμένων ομάδων φλερτάρουν .......με το κοινό έγκλημα ακόμη και στην ανάληψη της ευθύνης για τις ενέργειές τους, αφιερώνοντάς τις συνήθως σε κακοποιούς του κοινού ποινικού οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς τυχαίνει και αυτοί να δηλώνουν αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές. Άλλωστε κάθε ληστεία για αυτούς βαφτίζεται «απαλλοτρίωση» και κάθε έγκλημα «χαλάει»- πιστεύουν- την ισορροπία του συστήματος. Δύο ληστές τραπεζών, ένας εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, ένας απαγωγέας είναι οι σύγχρονοι «ήρωες» τους. Ανάμεσά τους φιγουράρει και ο Ζυλ Μπονό- σε όνομα ομάδας αυτός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
ΕΝΑΣ από τους «Ληστές με τα μαύρα», στους οποίους τον χρεώνει η Αστυνομία (λόγω της αμφίεσής τους σε κάθε ληστεία που έκαναν). Εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 35 ετών και 6 μηνών για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου. Έτσι καταδικάστηκε και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βέβαια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο 30χρονος τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πρόσφατα δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών Αλικαρνασσού από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ-ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007 ο 23χρονος αναρχικός, γιος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ.
Ν.Βούτση , καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό σε οκτώ χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της ληστείας και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, αρνούμενος όμως οποιαδήποτε πρόθεση να προκαλέσει έκρηξη απασφαλίζοντας τη χειροβομβίδα που είχε μαζί του ώστε να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην τράπεζα, όπως έλεγε το κατηγορητήριο. Η ληστεία που έκανε με την ομάδα του δεν ήταν συνηθισμένη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, έφθασαν στην τράπεζα (και έφυγαν μετά τη ληστεία) με ποδήλατα. Την ώρα της ληστείας βοήθησαν μια γυναίκα με το παιδί της να βγουν από την τράπεζα και προτού φύγουν ευχαρίστησαν υπαλλήλους και πελάτες για τη συνεργασία! Σε επιστολή του από τη φυλακή έγραφε:

«Η επιλογή μου να ληστέψω την ΕΤΕ στου Γκύζη δεν ήταν μια βεβιασμένη απόπειρα, βασισμένη στον οπλισμό που διέθετα, αλλά ένα σταθμός της πορείας προς τη συνολική άρνηση αυτού του κόσμου. (...) Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΛΗΣ
Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ «Απάτσι» τα χρόνια της παρανομίας του, όταν αναλάμβανε την εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου», εκτίει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εντολή του κυκλώματος της νύχτας που «έστηνε» κούρσες στον ιππόδρομο. Στα μάτια πολλών αντιεξουσιαστών έχει «θεοποιηθεί» για τη στάση που έχει κρατήσει στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για «πειθαρχικούς λόγους», καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους. Η πρόσφατη δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΟΣ του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γ.Μυλωνά , ο γνωστός στον χώρο των αναρχικών της Θεσσαλονίκης ως «Πόλυς», κρατείται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 2005 είχε καταδικαστεί για την απόπειρα εμπρησμού τραπεζικών υποκαταστημάτων σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή Μυλωνά, είχε γίνει δεκτός με επευφημίες από τους «συντρόφους» του αντιεξουσιαστές, τους οποίους χαιρέτησε με τη φράση: «Γεια σας, ρε θηρία».

ΖΥΛ ΜΠΟΝΟ
ΚΑΙ ΕΝΑΣ από τα (πολύ) παλιά. Ο Ζυλ Μπονό έχει δώσει το όνομά του σε μία από τις ομάδες που τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τράπεζες και αυτοκίνητα. Ήταν γάλλος αναρχικός με... ειδικότητα την «απαλλοτρίωση» τραπεζών, στις αρχές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ληστεία τράπεζας, χρησιμοποιώντας μια νέα, τότε, εφεύρεση, το αυτοκίνητο, για να διαφύγει ταχύτερα από το τραπεζικό κατάστημα-στόχο στο κέντρο του Παρισιού. Όταν έπεσε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, στις 28 Απριλίου του 1912, επιχείρησε να ανατιναχθεί στο κρησφύγετό του, δεν κατάφερε όμως παρά να τραυματιστεί και βγαίνοντας να πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Στους κύκλους των γάλλων αναρχικών θεωρείται ο «προπάτορας» των με ιδεολογικό περίβλημα καταδίκης και αποστροφής προς το τραπεζικό σύστημα ληστειών.

Τρεις ομάδες αναρχικών με πολλά ονόματα Σκιές στο σκοτάδι. Φορούν μαύρα ρούχα, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη ή κουκούλες, χτυπούν και φεύγουν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόλη αλλά όπως φαίνεται και η Αστυνομία- «κοιμάται» την ώρα εκείνη. Οι αστυνομικοί φθάνουν πάντα μετά, απλώς για να καταγράψουν ζημιές ή να ανοίξουν τον δρόμο για να φθάσουν έγκαιρα τα πυροσβεστικά οχήματα. Οι επιδρομές για να τοποθετηθούν τα γκαζάκια και να πυροδοτηθούν οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι καλά μελετημένες. Διαρκούν ελάχιστα λεπτά και οι ομάδες που τις εκτελούν φαίνεται να έχουν διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Στη συνέχεια χάνονται στα γύρω στενά. Έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα «καταφύγιά» τους. Και πίσω τους έχουν αφήσει το στίγμα τους. Αποκαΐδια ή καταστρεμμένες είσοδοι γραφείων, επιχειρήσεων, τραπεζών, πολυκατοικιών ή πυρπολημένα οχήματα. Δεν πάνε μόνο... πλατεία, δηλαδή στο κέντρο της πόλης.

Στο στόχαστρό τους έχουν μπει και οι γειτονιές. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα το κέντρο φαίνεται να το αποφεύγουν, στις προκηρύξεις τους υποστηρίζουν ότι τηρούν στάση αναμονής προετοιμάζοντας «θεαματική υποδοχή» στις νεοσυσταθείσες, ακριβώς για την αντιμετώπισή τους, ομάδες άμεσης επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις ημέρες χτυπούν περιμετρικά από το Κορωπί ως τη Γλυφάδα και από το Χαλάνδρι ως το Ν. Ηράκλειο. Σχεδόν καθημερινά δρουν και στη Θεσσαλονίκη, ομάδες δραστηριοποιούνται στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματικό μπαράζ σημειώθηκε και στην Τρίπολη.

Παρά το πλήθος και τη μεγάλη ακτίνα των επιθέσεων, αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες. Είναι βασικά δύο ή τρεις, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές επωνυμίες κάθε φορά για να δώσουν την εντύπωση ότι στην Αθήνα γίνεται «πάρτι εμπρηστών».

Στην Αθήνα η νεότερη επωνυμία είναι οι «Ομάδες Διάχυσης Μητροπολιτικής Βίας» , οι οποίες ανέλαβαν με προκήρυξη που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών που έγινε σε υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκίνητα και ένα ταχυδρομείο σε δέκα διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου μέσα σε 15 λεπτά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Στη Θεσσαλονίκη το ίδιο εικοσιτετράωρο έκανε την εμφάνισή της η «Συνεργασία Εμπρηστών της “Χιλιετίας”».

Δύο ακόμη προκηρύξεις που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες ύστερα από εμπρησμούς έφεραν τις υπογραφές «Αναρχική Πρόσκρουση - Κομάντο Ζύλ Μπονό» «Ομάδα “Δ” (Διασάλευσης Ελέγχου και Τάξης)» . Ο κατάλογος των τίτλων δεν έχει τέλος. Ομάδες που έχουν χτυπήσει στις ίδιες ή άλλες περιοχές με τις προηγούμενες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς με τα ονόματα «Πύρινες Σκιές» , «Πυρήνες της Φωτιάς» ,«Συμμορίες Συνείδησης» «Εξτρεμιστές» «Αποστάτες του Ήσυχου Ύπνου» , «Ανυπόταχτοι Πυρήνες» και «Αντικρατική Πολιτοφυλακή».

Αναδημοσιέυση από το ΒήμαOnline.

...διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΕΥΡΩ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!

Αντικαταστάθηκε το “Μακεδονία” με την έκφραση “υπό διευκρίνηση”

Μέχρι και τον Ολλανδό ευρωβουλευτή Έρικ Μέγιερ επιστράτευσαν τα Σκόπια προκειμένου να διευκρινίσουν γιατί από όλα τα έντυπα, τις εκδόσεις και τους καταλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσύρθηκε το όνομα “Μακεδονία”, “Μακεδόνες”, καθώς και το αρκτικόλεξο “ΜΚ”, το οποίο μέχρι πρότινος προσδιόριζε την ΠΓΔΜ και έχει αντικατασταθεί από το “υπό διευκρίνηση” (to be defined, όπως ακριβώς αναφέρει). Η επίσημη απάντηση του Μπαρόζο, είναι ότι η συγεκριμένη ενέργεια είναι σε εκτέλεση απόφασης που ελήφθη το καλοκαίρι του 2008, σε πλήρη εναρμόνιση με το ψήφισμα 817/93 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ευρωβουλευτής Μέγιερ χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή “συμβολικό δώρο στην Ελλάδα για να μείνει ικανοποιημένη”, ενώ σημειώνει σε ανακοίνωση που έχει εκδόσει για το θέμα, ότι αισθάνεται “ιδιαίτερη ανησυχία γιατί δεν ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε” των Σκοπίων.

(Αναδημοσίευση απο www.newsblog.gr)

...διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΣ "ΜΕΓΑΛΟΣ" ΑΝΤΡΑΣ!!

Κοιτάξτε τον κύριο της φωτογραφίας πως μεταμορφώθηκε.....Πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια!!



...διαβάστε περισσότερα...