Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΕΙΣΠΝΟΕΣ... ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!


Επιστήμονες του Χάρβαρντ έκαναν πραγματικότητα το όνειρο κάθε εθισμένου στη σοκολάτα, δημιουργώντας μία συσκευή inhaler που ικανοποιεί τον ουρανίσκο του χρήστη χωρίς να τον... παχαίνει.

Κάνοντας εισπνοές με τη μαγική συσκευή «Le Whiff», ο χρήστης μπορεί να κατευνάσει τον πόθο του για τη γλυκιά απόλαυση με μηδέν θερμίδες. Η συσκευή που κοστίζει περίπου δύο αγγλικές λίρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές κατασκευάστηκε από τον καθηγητή του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Εντουαρντ. Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου.

Ο Εντουαρντ επισημαίνει ότι εργάστηκε σκληρά με τους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να τελειοποιήσει το προϊόν και η σκέψη του ήταν να ξεφύγει από τον συμβατικό τρόπο λήψης τροφής του ανθρώπου.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για σκόνη με διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας -μέντα, φράουλα, μάνγκο και υγείας- η οποία τοποθετείται σ' ένα μικρό πλαστικό κύλινδρο.

Ο καθηγητής μάλιστα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μία επανάσταση στον τομέα της γαστρονομίας.

«Νιώθεις το στόμα σου να είναι γεμάτο με σοκολάτα με μηδέν θερμίδες», υπογράμμισε.

Για να κλείσουν το «στόμα» των επικριτών της... σοκολατοσυσκευής, οι εμπνευστές της «Le Whiff» έσπευσαν να τονίσουν πως η σκόνη είναι αβλαβής για τον οργανισμό, καθώς τα συστατικά που εμπεριέχει δεν δύνανται να εισέλθουν στους πνεύμονες, λόγω μεγέθους.

Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μία ανάλογη συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για φαγητά διαίτης. Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη επιστρατεύσει τον διάσημο Αμερικανό σεφ, Τιερί Μαρξ, βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.

(Αναδημοσίευση απο www.ethnos.gr)

1 σχόλιο: